Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز، محمد فرخ‌زاده در آیین گشایش نخستین جشنواره اقوام ایران زمین در جوار آرامگاه حافظ شیرازی اظهار کرد: در فصل تابستان توجه به اوقات فراغت جوانان و نوجوانان از اهمیت بسیاری برخوردار است و این نمایشگاه قطعا شرایطی را برای گذران اوقات فراغت این قشر فراهم کرده است.

معاون هماهنگی امور زائرین و گردشگری استانداری فارس ادامه داد: می‌توان گفت آشنایی جوانان و نوجوانان با آداب و رسوم اقوام ایرانی در تعطیلات تابستان یکی از موضوعات مهمی است که به عنوان اولویت در این نمایشگاه مورد توجه قرار گرفته است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

فرخ‌زاده با بیان اینکه یکی از مهمترین اهداف ما از برگزاری این نمایشگاه پُر کردن شکاف و گسستی است که بین نسل قبل و نسل جدید ایجاد شده است، گفت: برگزاری چنین نمایشگاه‌هایی زمینه‌ای را فراهم می‌کند تا به پیشینه و تاریخ غنی و مؤثر کشورمان برگردیم. این نمایشگاه تداعی کننده یک فرهنگ غنی است که مانند چشمه‌ای می‌جوشد و باید راه را برای جاری شدن آن هموار کرد تا در مسیر خودش جریان یابد.

معاون هماهنگی امور زائرین و گردشگری استانداری فارس بیان کرد: میراث فرهنگی معنوی یکی از موضوعاتی است که امروز در دنیا مورد توجه قرار گرفته است. کشورهایی هستند که سابقه آنها به کمتر از ۱۰۰ سال می‌رسد اما این کشورها در حال تاریخ‌سازی برای خود هستند. با توجه به اینکه کشور ایران سابقه چندین هزار ساله دارد، بایستی شرایطی را برای حفظ فرهنگ و انتقال داشته‌های ایران زمین به نسل آینده فراهم کنیم.

وی با بیان اینکه کشور ایران و استان فارس بیش از ۵۰۰ رشته در حوزه صنایع دستی دارد، گفت: در بررسی‌های صورت گرفته متوجه شدیم که عمده این رشته‌ها به دست فراموشی سپرده شده‌اند. متأسفانه نسل جدید نسل گذشته را درنیابیده و فرزندان کار پدران را نیاموخته‌اند. حتی این نقص در سیستم آموزشی ما هم وجود دارد که این داشته‌ها و آداب و رسوم اقوام مختلف ایرانی در مدارس و دانشگاه‌ها به خوبی به دانش‌آموزان و دانشجویان منتقل نشده است.

فرخ زاده عنوان کرد: مراکز آموزشی، دانشگاه‌ها و پژوهشکده‌ها وظیفه دارند که این آداب و رسوم دیرینه و صنایع‌دستی ارزشمندمان که در حوزه گردشگری تولید ثروت می‌کند را در کتب آموزشی یا به صورت جزوه، فیلم یا سریال به نسل جدید منتقل کنند.

وی یادآور شد: متأسفانه اخیرا در شهر شیراز شاهد اتفاقات ناخوشایندی بودیم. لذا نیاز است جایگزین‌هایی تعریف شود و برنامه‌هایی را برای نوجوانان و جوانان تدارک ببینیم که به ریشه ایران اسلامی برمی‌گردد.

معاون استاندار فارس با اعتقاد به اینکه شیراز شهری مهمان‌پذیر است که در فصول مختلف پذیرای گردشگران خارجی و داخلی است، گفت: در شهر شیراز باید رویدادهایی برگزار شود تا وقتی گردشگران به این شهر سفر می‌کنند علاقمند به حضور دوباره در این شهر شوند. بدون شک این رویکرد رونق گردشگری در شیراز و استان فارس را به همراه دارد و یکی از اهداف برگزاری این نمایشگاه نشان دادن ظرفیت‌های شیراز به گردشگران است.

وی اضافه کرد: هر گردشگر که وارد کشور می‌شود ۳۰ بشکه نفتی درآمد تولید می‌کند و ۱۷ شغل مستقیم و غیرمستقیم ایجاد می‌کند و ما باید با برگزاری رویدادهای مختلف زمینه حضور گردشگران در استان فارس را فراهم کنیم.

فرخ زاده به آداب و رسوم عشایر ایران اشاره کرد و گفت: در آیین مربوط به عشایر آداب و رسوم فاقد جذابیت، ناپسند، مبتذل و اضافی نداریم. بلکه آیین عشایر یک آیین کاملا غنی، مؤثر و مفید است. در این نمایشگاه هم سعی کردیم یک هنر ارزشمند، غنی، متمدنانه و باوقار از عشایر را به مردم معرفی کنیم.

او عنوان کرد: خوشبختانه نمایشگاه در نخستین روز از سوی مردم مورد استقبال قرار گرفت و شاهد حضور جمعیت قابل توجهی در غرفه‌های نمایشگاه هم در حوزه صنایع‌دستی هم در حوزه سوغات بودیم.

وی عنوان کرد: متأسفانه برخی از فعالان بخش خصوصی که باید مسئولیت این کار را بر عهده بگیرند عنوان کرده بودند که این نمایشگاه یک بازارچه است. من به آنها توصیه می‌کنم که حتما در این نمایشگاه حضور پیدا کنند تا خودشان نظاره‌گر اقدامات خوبی باشند که صورت گرفته است.

فرخ زاده با اشاره به این ضرب‌المثل که«گر تو بهتر می‌زنی بستان بزن» گفت: این نوع کارها باید توسط بخش خصوصی انجام بگیرد. با این حال میراث که یک مجموعه دولتی است در حد توان خود توانسته این نمایشگاه را به خوبی برگزار کند. اگر این نمایشگاه از کیفیت لازم برخوردار نبود شاهد این جمعیت قابل توجه از مردم نبودیم.

این مقام مسئول اظهار کرد: بدون تردید استقبال بسیار خوب شیرازی‌ها و مهمانان از سراسر ایران نشان دهنده کیفیت بالای این نمایشگاه است. هرچند نقایصی وجود دارد که باید در آینده مرتفع شود.

معاون استاندار فارس  با بیان اینکه دهه ولایت و امامت زمانی ارزشمند برای مسلمانان محسوب می‌شود، گفت: امام علی (ع) می‌فرمایند فرصت‌ها مانند ابرهای در حال گذرند که باید از آنها استفاده کنیم. ایشان همچنین می‌گویند که در گذشتگان فکر کنید و از آداب و رسوم آنها بهره ببرید. 

جشنواره ملی «اقوام ایران زمین» با حضور هشت استان فارس، خوزستان، لرستان، سیستان و بلوچستان، کردستان، آذربایجان شرقی، گلستان و خراسان شمالی از پنجشنبه ۲۳ تیرماه آغاز به کار کرده است و به مدت ۱۰ روز ادامه دارد.

انتهای خبر/خ

منبع: فارس

کلیدواژه: وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی اقوام ایرانی آداب و رسوم عشایر آرامگاه حافظ شیرازی وزارت میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی اقوام ایران آداب و رسوم استان فارس فرخ زاده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۵۴۹۶۵۷۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ضرورت برگزاری جشنواره فیلم اقوام ایرانی با قدرت و کیفیت

 

محمدرضا بهشتی منفرد فیلمساز، عکاس و عضو هیئت انتخاب بخش فیلم‌های مستند درباره کیفیت آثار ارسالی به جشنواره فیلم اقوام ایرانی گفت: تعدادی از فیلم‌هایی که به جشنواره ارسال شد سطح پایینی داشتند، اما تعدادی نیز باکیفیت بودند و برای نمایش انتخاب شدند. خیلی از فیلم‌ها نیز در سطح متوسط بودند و ازنظر فنی اختلاف کیفی چندانی با هم نداشتند. در این شرایط موضوع فیلم‌ها می‌توانست برای انتخاب نهایی تعیین‌کننده باشد. فیلم‌های خیلی خوبی داشتیم که با خلاقیت با موضوع برخورد کرده بودند، اما به نسبت فیلم‌های متوسط و ضعیف این نوع فیلم‌های خلاقانه همیشه کمتر است.

او درباره موضوعاتی که بیشتر مورد توجه فیلمسازان قرار گرفته بود گفت: مسائل زیست بومی و محیط زیستی بسیار زیاد مورد توجه قرار گرفته بود و همچنین نمایش آداب و رسوم و آیین اقوام هم در فیلم‌ها زیاد دیده می‌شد. در تعدادی از فیلم‌ها نیز به مسائل اجتماعی که مختص یک منطقه و مرتبط با جغرافیای آن منطقه است پرداخته بودند، مانند فیلم‌هایی که درباره کولبر‌ها داشتیم.

این فیلمساز با بیان این که برخی از فیلم‌ها پژوهش خوبی نداشتند، افزود: در یک جشنواره موضوعی، تکنیک و مسائل فنی در مرحله بعدی انتخاب قرار دارد و ابتدا پژوهشی که در رابطه با یک موضوع انجام شده است مورد توجه قرار می‌گیرد. به همین دلیل در مرحله انتخاب آثار اگر فیلمی ازنظر تکنیکی چندان قوی نبود، اما نگاه خوبی به موضوع داشت، بیشتر مورد توجه ما قرار می‌گرفت. درمجموع پژوهش نامناسب و پرداخت سطحی به موضوع اقوام در تعدادی از فیلم‌های متقاضی دیده می‌شد.

بهشتی منفرد درباره تأثیر فیلم مستند بر رفع مشکلات یک منطقه گفت: وقتی فیلمساز ویژگی‌های یک منطقه یا مشکلی را نشان می‌دهد، بیننده با مسائلی که در آن منطقه اتفاق می‌افتد آشنا می‌شود، اما این که آیا با ساخت و نمایش این فیلم مشکلات و مسائل مردم آن منطقه حل می‌شود، در زمان تولید پروژه مشخص نیست. رسالت فیلم این است که هم مردم را در جریان مسائل یک منطقه قرار دهد و هم باعث شود مسئولان با دیدن آن در رفع مشکلات تلاش کنند. به نظرم این مسئله بیشتر به جشنواره‌هایی که این فیلم‌ها را نمایش می‌دهند برمی‌گردد. اگر فیلم‌ها برای کارشناسان و مسئولان مربوطه نمایش داده شود، شاید بتواند در رفع مشکلات مردم منطقه مؤثر باشد.

این فیلمساز افزود: قطعاً جشنواره ملی فیلم اقوام ایرانی باید با قدرت و کیفیت مناسب برگزار شود. اگر دعوت از فیلمسازان و جلب مخاطبان به‌خوبی انجام شود و اهل فن و کسانی که دغدغه دارند از این جشنواره استقبال کنند و فیلم‌ها را ببینند، نشان‌دهنده این است که برگزارکنندگان در کار خود موفق بوده‌اند. مهم‌ترین مسئله در برگزاری یک جشنواره تداوم آن است و با برگزاری یک یا دو دوره هیچ اتفاق خاصی رخ نمی‌دهد. ما پیش‌ازاین جشنواره‌های خوبی داشتیم که پس از چند دوره تعطیل شدند، اما استمرار جشنواره می‌تواند تأثیرات عمیق‌تری روی موضوعات مدنظر داشته باشد. اگر یک جشنواره تداوم داشته باشد و در سطح کیفی خوبی برگزار شود می‌تواند در تولید فیلم‌های مرتبط با آن موضوع خاص مفید واقع شود.

نخستین دوره جشنواره ملی فیلم اقوام ایرانی توسط موسسه فرهنگی هنری فصل هنر و بنیاد ایران‌شناسی با شعار «اقوام، ریشه ایران‌زمین»، ۲۶ تا ۳۰ اردیبهشت در تهران برگزار می‌شود.

باشگاه خبرنگاران جوان فرهنگی هنری سینما و تئاتر

دیگر خبرها

  • برپایی نمایشگاه دست ساخته‌ها دانش آموزان در گچساران
  • راهیابی مستند «چنشتی ها» به جشنواره ملی اقوام ایرانی
  • پیوندهای قومی بخش مهم شناسنامه اقوام ایرانی است
  • شیراز میزبان جشنواره رسانه‌ای اقوام و عشایر کشور شد
  • ایران اکسپو فرصتی برای معرفی طرح‌های سرمایه‌گذاری کرمان است
  • ضرورت برگزاری جشنواره فیلم اقوام ایرانی با قدرت و کیفیت
  • شیراز میزبان برگزاری اولین جشنواره رسانه‌ای اقوام و عشایر کشور می‌شود
  • فرصت‌های نمایشگاه توانمندی‌های صادراتی ایران
  • نمایشگاه ایران اکسپو فرصتی مناسب برای جذب سرمایه‌گذاران در چهارمحال و بختیاری است
  • آشنایی با انواع لیبل زن صنعتی و مدل‌های مختلف آن